kérdések

Hogy kezdjem? Mikor mondjak igent arra, hogy...? Mit tegyek, ha gyanakszom? Illik-nem illik? Avagy a kapcsolat születésétől a mindörökkön örökké-ig, vagy a válásig?!

Friss topikok

Ajánló

Archívum

Hol ismerkedhetünk egyátalán?

2009.11.15. 11:28 | abea | Szólj hozzá!

Címkék: program kapcsolat ismerkedés párkapcsolat új hol ismerkedj

Kezdjük az elején, vagyis ugorjunk vissza, mert hirtelen nagyon elkalandoztam ezzel az ellenőrizgetős kérdéssel. A legelső kérdés az, hogy egyátaln hol ismerhetjük meg azt a valakit, akivel aztán nem csak barátkozni szeretnénk majd. Egy dolgot leszögezhetek, amire nem most jöttem rá, de talán érdemes mindenkinek tudatosítania magában ezt a tényt. Ha bezárkózol a szobádba, senkit nem fogsz megismerni, nem fog becsengetni a herceg/hercegnő azzal, hogy "eljöttem érted, légy enyém"! Tehát, mozdulj ki!

De hová? Hát, ez valóban nehéz kérdés lehet. Bevallom, nekem is az. Szerencsés esetben ugyanis olyas valakivel hoz össze a sors, akivel lesz valamilyen közös téma, érdeklődési kör, hasonló a zenei ízlésetek (csak, hogy egyik fél se meneküljön el, amikor a másik zenét hallgat, esetleg, hogy együtt lehessen szórakozni, koncertre menni, stb.). Persze, ez nem feltétlenül szükséges, bár az elvárásokra a következő cikkben szeretnék majd visszatértni! Erről még addig egy kicsit közvéleménykutatok. Tehát nem mindenekfelett szükséges ugyan, de azért nem árt, hiszen kapásból közös témát is biztosít majd ez a fajta közös érdeklődés, ami persze nem csak a zene lehet, akár más művészeti ágak vagy a matematika, tulajdonképpen teljesen mindegy. Visszatérve, ha nagyon megszán a sors, akkor ez a valaki egyszerűen szembesétál veled az utcán, kevésbé szerencsés esetben azonban messzebbre kell mennünk.

Ha szeretnél olyanokkal találkozni, akiket ugyanaz a téma érdekel, akkor a legegyszerűbb megoldás kinézni saját magad számára különböző programokat (kiállítás, színház, akár mozi - bár a mozi a legkevésbé szerencsés, mivel csak bementek meg kijöttök együtt, de a mozi utáni kávézó már más kérdés -, lehet koncert, vagy akár egy tv-show felvétele). Amennyiben sportosabb alkat vagy magad is, eljárhatsz futni, vagy edzőterembe, esetleg választhatsz bármilyen számodra vonzó sportágat is, amit ezentúl rendszeresen űzöl majd (lehet menni evezni, boxolni, táncolni, kihez mi áll közelebb). Ha nem vagy ennyire energikus típus, el lehet menni "vásárolgatni". Na persze, nem arra gondolok, hogy órákig állj a szupermarket mélyhűtői előtt, hogy hátha arra jár valaki, bár akár ott is szembejöhet a jövendőbeli nagy ő, ám sokáig el lehet nézelődni ruhaboltban, műszaki boltban, vagy könyváruházban. Ez utóbbit azért is nagyon szerencsésnek találom, mert szintén hamar kiderülhet számodra, hogy mi a jelölt érdeklődési köre, persze azért ne az alapján ítéljünk, hogy épp mely könyvek előtt áll, hiszen lehet, hogy csak eltévedt, de ha sokáig ott nézelődik, az már gyanús. "Vásárlás" közben egyébként remek lehetőség adódik megszólítani is egymást, hiszen borzasztó lelkesedéssel kereshetünk bármit, ő pedig segíthet :-) De az ismerkedés ezen szakaszáról, azaz az egymás megszólításának különböző fogásairól is a későbbiekben szeretnék majd részletesen írni, úgyhogy haladjunk is tovább. Mi lehet még? Egyszerűen beülhetsz egy kávéra, üdítőre, sörre, borra ízlés szerint, akár enni is, amire alkalmas lehet egy gyorsétterem, vagy bármely más étterem (enni mindenki eszik, inni mindenki iszik, előbb utóbb találkoztok!). Végül pedig ne maradjon ki a szórakozás sem! Nem csak a disco-ra gondolok, bár ez is remek terep lehet, de mehetünk billiárdozni, bowlingozni, darts-ozni, go-kart-ozni, nyáron szóba jöhet a jet-sky, vagy akár a vizibicikli. Ez utóbbiakat leszámítva azt hiszem nem is feltétlenül kell barátokat magunk köré verbuválnunk, hiszen egyedül is nyugodtan megjelenhetünk boltban, étteremben, utcán, sport-centrumban, stb.

A lista természetesen ízlés szerint bővíthető, nem is minden ötlet kerül pénzbe. A lényeg, hogy mielőtt elindulsz otthonról, mindig úgy készülj mintha az első randira mennél, mégha csak a közértbe mész is, hiszen ki tudja, kit látsz meg a sarkon?! Adj esélyt, hogy ő is észre vegyen!

A bejegyzés trackback címe:

https://parkapcsolati.blog.hu/api/trackback/id/tr571526349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása