kérdések

Hogy kezdjem? Mikor mondjak igent arra, hogy...? Mit tegyek, ha gyanakszom? Illik-nem illik? Avagy a kapcsolat születésétől a mindörökkön örökké-ig, vagy a válásig?!

Friss topikok

Ajánló

Archívum

Akció, reakció

2009.11.20. 16:17 | abea | Szólj hozzá!

Címkék: férfi akció reakció megszólítani kezdeményez

Kimozdultál, találkoztál emberekkel, és biztos vagyok benne, hogy talán nem az első alkalommal láttad meg a kiszemeltet... de előbb utóbb ott van ő, aki tetszik neked. Most mi legyen? Meg kéne szólítani? Talán... vagy egyszerűen csak elérni, hogy észrevegyen. Belátom, hogy sokkal jobb lenne, ha meglennének az általános szabályok az ismerkedés e-szakaszára vonatkozóan (és az összes többi szakaszra vonatkozóan is), de sajnos nincsenek szabályok. Főleg most, hogy a nagy egyenjogúság korát éljük.

Nagyon szerencsés esetben valaki ismeri azt a valakit és be tud mutatni. Ez már csak azért is kellemes megoldás, hiszen így egyikőtöknek sem kell konkrétan megszólítania a másikat, így a harmadik fél, a közös ismerős invitálhat egy-két szóra benneteket, esetleg aztán egyedül is hagyhat egy pár percre, hogy kiderüljön, kiszemelted is szimpatizál-e veled. Azért itt gyorsan hozzá is tenném, hogy ezesetben ha nem hív rögtön randira, vagy nem kéri meg a kezed, semmi sincs veszve, hiszen ugyanez a társaság esetleg máskor is összejöhet, ő is tudja ezt és a nagy kérdéseket esetleg későbbi időpontra tartogatja. Tehát semmi pánik, ha nem cseréltek telefonszámot!

Amennyiben más szituációban látod meg a jelölted, és nincs ott senki, aki bemutasson, egyszerűen köszönj rá. Egy mosolygós hello!-t csak viszonozni lehet. Ha vásároldtok, esetleg "kereshetsz" valamit, vagy ha egyedül vagy, akár kikérheted a véleményét egy-egy ruhadarabról, de azért vigyázz ha a nőiruha osztályon vagytok, valószínűleg nem saját magának vásárol! Óvd meg magad a szomszéd próbafülkéből előugró féltékeny barátnőktől!

A többi már a férfin múlik! Bármilyen egyenjogúság van is kedves hölgyek, lássuk be, hogy a férfinak kell kezdeményeznie. Az eddigiek alapján is láthatjátok, nem arra gondolok, hogy mi meg sem szólíthatjuk a férfit, azonban mindenképp várd meg, amíg ő kéri el a számot és ne te add oda csak úgy minden kérés nélkül és te se kérd el az övét! Ne híd el randira, kajálni, sétálni, következő vásárlásra! Add meg neki a lehetőséget, hogy vadásszon, hiszen ha nem így teszel, akkor valami egész más első benyomást fogsz elérni, mint amit szeretnél. Hidd el, nem arról szól a dolog, hogy túl pozitív benyomást tennél! Nem fogja azt gondolni, hogy "hú, de vagány csaj, de jó lenne később közösen családot alapítani"! Egyébként se felejtsd el, hogy a férfiak nem gondolkoznak előre úgy, ahogy a nők! Ezt muszáj elfogadnod, mert nem tudod megváltoztatni. Máshogyan állunk a dolgokhoz, de hidd el, hogy ez így jó! Ha viszont ő kéri el a számod, ő javasol egy újabb közös vásárlást, kirakatnézést, sétát, vagy bármi az adott szituációtól eltérő programot, újabb találkozási lehetőséget, akkor már csak rajtad áll, hogy elfogadod-e vagy, sem! Hangsúlyozom, nincs sértődés, ha nem hív és ő sem sértődhet meg, ha hív és nemet mondasz! Előfordulhat, hogy mikor ráköszönsz még tetszik, de két perc beszélgetés után nem... miért tennéd ki magad egy másfél órás randinak?!

Röviden, kedves hölgyek, ha valóban párkapcsolatot szeretnétek és sikerült már bármilyen módon beszélgetést kezdeményezni, akkor ezután már ne "nyomuljatok" a férfira! Hagyjátok, hogy becserkésszen, legyetek türelmesek! Máskülönben sajnos az egész történet valami más irányt vehet, amit egy valóban szimpatikus férfival nem érdemes megkockáztatni! ;-)

Hol ismerkedhetünk egyátalán?

2009.11.15. 11:28 | abea | Szólj hozzá!

Címkék: program kapcsolat ismerkedés párkapcsolat új hol ismerkedj

Kezdjük az elején, vagyis ugorjunk vissza, mert hirtelen nagyon elkalandoztam ezzel az ellenőrizgetős kérdéssel. A legelső kérdés az, hogy egyátaln hol ismerhetjük meg azt a valakit, akivel aztán nem csak barátkozni szeretnénk majd. Egy dolgot leszögezhetek, amire nem most jöttem rá, de talán érdemes mindenkinek tudatosítania magában ezt a tényt. Ha bezárkózol a szobádba, senkit nem fogsz megismerni, nem fog becsengetni a herceg/hercegnő azzal, hogy "eljöttem érted, légy enyém"! Tehát, mozdulj ki!

De hová? Hát, ez valóban nehéz kérdés lehet. Bevallom, nekem is az. Szerencsés esetben ugyanis olyas valakivel hoz össze a sors, akivel lesz valamilyen közös téma, érdeklődési kör, hasonló a zenei ízlésetek (csak, hogy egyik fél se meneküljön el, amikor a másik zenét hallgat, esetleg, hogy együtt lehessen szórakozni, koncertre menni, stb.). Persze, ez nem feltétlenül szükséges, bár az elvárásokra a következő cikkben szeretnék majd visszatértni! Erről még addig egy kicsit közvéleménykutatok. Tehát nem mindenekfelett szükséges ugyan, de azért nem árt, hiszen kapásból közös témát is biztosít majd ez a fajta közös érdeklődés, ami persze nem csak a zene lehet, akár más művészeti ágak vagy a matematika, tulajdonképpen teljesen mindegy. Visszatérve, ha nagyon megszán a sors, akkor ez a valaki egyszerűen szembesétál veled az utcán, kevésbé szerencsés esetben azonban messzebbre kell mennünk.

Ha szeretnél olyanokkal találkozni, akiket ugyanaz a téma érdekel, akkor a legegyszerűbb megoldás kinézni saját magad számára különböző programokat (kiállítás, színház, akár mozi - bár a mozi a legkevésbé szerencsés, mivel csak bementek meg kijöttök együtt, de a mozi utáni kávézó már más kérdés -, lehet koncert, vagy akár egy tv-show felvétele). Amennyiben sportosabb alkat vagy magad is, eljárhatsz futni, vagy edzőterembe, esetleg választhatsz bármilyen számodra vonzó sportágat is, amit ezentúl rendszeresen űzöl majd (lehet menni evezni, boxolni, táncolni, kihez mi áll közelebb). Ha nem vagy ennyire energikus típus, el lehet menni "vásárolgatni". Na persze, nem arra gondolok, hogy órákig állj a szupermarket mélyhűtői előtt, hogy hátha arra jár valaki, bár akár ott is szembejöhet a jövendőbeli nagy ő, ám sokáig el lehet nézelődni ruhaboltban, műszaki boltban, vagy könyváruházban. Ez utóbbit azért is nagyon szerencsésnek találom, mert szintén hamar kiderülhet számodra, hogy mi a jelölt érdeklődési köre, persze azért ne az alapján ítéljünk, hogy épp mely könyvek előtt áll, hiszen lehet, hogy csak eltévedt, de ha sokáig ott nézelődik, az már gyanús. "Vásárlás" közben egyébként remek lehetőség adódik megszólítani is egymást, hiszen borzasztó lelkesedéssel kereshetünk bármit, ő pedig segíthet :-) De az ismerkedés ezen szakaszáról, azaz az egymás megszólításának különböző fogásairól is a későbbiekben szeretnék majd részletesen írni, úgyhogy haladjunk is tovább. Mi lehet még? Egyszerűen beülhetsz egy kávéra, üdítőre, sörre, borra ízlés szerint, akár enni is, amire alkalmas lehet egy gyorsétterem, vagy bármely más étterem (enni mindenki eszik, inni mindenki iszik, előbb utóbb találkoztok!). Végül pedig ne maradjon ki a szórakozás sem! Nem csak a disco-ra gondolok, bár ez is remek terep lehet, de mehetünk billiárdozni, bowlingozni, darts-ozni, go-kart-ozni, nyáron szóba jöhet a jet-sky, vagy akár a vizibicikli. Ez utóbbiakat leszámítva azt hiszem nem is feltétlenül kell barátokat magunk köré verbuválnunk, hiszen egyedül is nyugodtan megjelenhetünk boltban, étteremben, utcán, sport-centrumban, stb.

A lista természetesen ízlés szerint bővíthető, nem is minden ötlet kerül pénzbe. A lényeg, hogy mielőtt elindulsz otthonról, mindig úgy készülj mintha az első randira mennél, mégha csak a közértbe mész is, hiszen ki tudja, kit látsz meg a sarkon?! Adj esélyt, hogy ő is észre vegyen!

Ellenőrzés

2009.11.14. 10:29 | abea | Szólj hozzá!

Címkék: telefon kapcsolat kérdés párkapcsolat válasz ellenőrzés kémkedés megcslás

Telefon az asztalon, ő a fürdőben... még legalább 5 percig semmi nem fog történni, ha csak kioldom a billentyűzárat és megnézem, hogy ki volt az tegnapelőtt, amikor épp moziba mentünk. Annyira buzgón sms-ezett, hogy még a film alatt sem volt képes kikapcsolni a telefonját, csak lehallkította. Igaz, ő nem reagált, úgy tett, mintha mi sem történt volna, de én láttam, hogy legalább kétszer villogott a film alatt is ez a kis...

Nagy kérdés! Megnézni, vagy nem nézni? Belülről emészt ez a kérdés, hiszen hol a bizalom, ha csak hozzáérek, azt bizonyítom magamnak, hogy elvesztettem. De ha nem nézek, talán még hosszú hónapokig, évekig hülyét csinál belőlem az az ember, akit feltétel nélkül szerettem. Feltétel nélkül. Hát, igen. Egész addig, amíg nem kerülnek felszínre a feltételeim, hiszen mégiscsak vannak. Mert elvárom, hogy ne csaljon meg. Egyebek mellett ezt is, de a többiről majd később.

Feltettem a kérdést és sok mindenki szerint a válasz egyszerű: "kiábrándító az ilyesfajta ellenőrizgetés. Mintha egymás tulajdonai lennétek, megnézem az emailjeit myvipet telefont stb...Szerintem ez gáz."
Valaki más véleménye hasonlóan indul "egy kapcsolat a bizalmon és az őszinteségen alapul. ha már a gondolat is felmerül benned hogy belenézz a társad telefonjába akkor ott már nincs bizalom. az előző kapcsolatomban én is belenéztem a párom telefonjába , mert gyanakodtam (és be is igazolódott a gyanúm)" ... dehát ha beigazolódott, akkor lehet, hogy mégsem vagyok hülye, amikor gyanakszom... lehet, hogy "ott már nincs bizalom", dehát ha aztán beigazolódik a gyanúm, akkor az is beigazolódik, hogy már nem is volt helye a bizalomnak, hiszen kiszorította a megcsalás és hazudozás ténye.
Más is megteszi "akkor egyszer néztem bele mert gyanakodtam. Előtte rá is kérdeztem többször, persze mindig tagadott a telefonját pedig úgy féltette előlem mint még soha. Bizonytalanságban voltam, és az volt a legrosszabb. Miután belenéztem és bebizonyosodott, szakítottam. Hát ennyi. Nem kémkedek senki után, de azért, hogy léphessek meg kellett tennem."
Persze van, aki egyszerűen ennyivel lerendezi "haragudnék, ha nyomoznának utánam."

Személy szerint azt szűrtem le a válaszokból, hogy vagy az ő telefonjukat nézegeti valaki rendszeresen és ezért nem szeretik, vagy még valóban bíznak a párjukban és ebben a szerencsés helyzetben nem volt még szükségük rá, hogy ezen mélyen elgondolkozzanak. Akik már gyanakodtak valaha és rászánták magukat telefon nézegetésre, számítógép ellenőrzésre, általában beigazolódott a gyanújuk. Persze nem készítettem hivatalos statisztikát. Szép dolog a bizalom, ha viszont a bizalom megrendül, és egy kicsit mérlegre tesszük a dolgokat, akkor csúnyább dolognak bizonyul a megcsalás, mint az ellenőrzés. Ezesetben megtenném. Ha aztán kiderül, hogy nem volt okom rá, akkor csak örülnék neki, hogy kevésbé jók a megérzéseim, mint gondoltam! Nem lenne bűntudatom.

Természetesen senkit nem szeretnék arra buzdítani, hogy hagyja magán elhatalmasodni azt a bizonyos zöldszemű szörnyet, vagy paranoiás képzeteit erősítse. Mindenkinek magában kell eldöntenie, hogy a párkapcsolatában a mérlegen hogyan állnak egymással a bizalom és az etikai kérdések, hogy egymás szabadsága fontosabb-e vagy saját biztonságérzetünk megőrzése. Egy egyszerű megoldást azonban ajánlanék, mielőtt most ráugrasz a párod telefonjára. Várd meg, amíg kijön a fürdőből és kérdezd meg, kivel sms-ezett a moziban. Ha nincs titkolnivalója, magától megmutatja a telefont.

Miért az új?

2009.11.14. 09:50 | abea | Szólj hozzá!

Címkék: kapcsolat indulás kérdés új válasz

Ahogy az új kapcsolatoknak is, az új látásmódnak, új hírek megosztásának is eljön az ideje. Nagyon sok minden változott az életemben mostanában és  úgy döntöttem, ha már megállítani nem tudom az árt, hát sodródok vele. Hagyom, hogy elérjenek az új viharok első szellői és ha már így benne vagyok, talán én is kavarok néhányat.

Magamba nézve rá kellett jönnöm, hogy jelenleg a viharok belülről pusztítanak. Minden ártó szándék nélkül ki kell eresztenem, de ezt csak úgy tehetem meg, ha felteszem a kérdéseimet és megvárom, hogy megérkezzenek a válaszok. Viszont azt is godoltam, hogy ha már megvannak a válaszaim bizonyos kérdésekre és ha már kiengedem a vihart, akkor megtehetem azt, hogy a választ is kiengedem és ezzel talán más is könnyebben megoldhatja a saját kérdéseit. Miért ne? Hiszebn azzal, hogy leírom, nem veszítem el őket, csak megereősítem magamban és talán más számára is láthatóvá teszek olyan dolgokat, amit eddig nem vettek észre!

Indulás!